Historien vår

Vi i Sleepers har en visjon om å skape en bedre verden. Vi skapte Sleepers fordi havene våre er fylt med plast.

Hva vi gjør

Vi i Sleepers har en visjon om å skape en bedre verden. Vi skapte Sleepers fordi havene våre er fylt med plast. Som surfere har vi vært vitne til at mange av stedene vi elsker mest har blitt forvandlet til søppeldynger. Som en del av moteindustrien ser vi det som vårt ansvar å stå for endring og være endel av løsningen!

DERFOR SKAPTE VI SLEEPERS

Det var hjerteskjærende å se at mange av de stedene vi elsker mest har blitt forvandlet til søppeldynger. Vi skapte Sleepers for å tilby et bedre alternativ til verdens mest solgte fotplagg.

Hvordan Sleepers ble til

Historien går tilbake til 2001 da kompisene Tor Marius og Frode var på surfetur på Sri Lanka. De kom over flip-flopper i naturgummi og tok dem med hjem som gaver til venner og familie. Da vennene møttes 16 år senere på en après-surf-middag på Lanzarote i Tor Marius’ surf shack ble idéen til Sleepers født. Frodes kone og forretningspartner, Nina, stilte spørsmålstegn ved hvorfor ingen lagde flip flopper hun ville ha. Nina er klesdesigner utdannet ved Central Saint Martins i London. Hun ønsket seg et par flip-flopper i bærekraftig materiale med en moderne designestetikk, noe som passet like godt til strand som til by.

Tor Marius var tidlig ute på den grønne bølgen da han tidlig på totusentallet gjorde det til sin visjon å introdusere bærekraftig fottøy til Norden.

VÅRT ANSVAR

Som en del av moteindustrien ser vi det som vårt ansvar å stå for endring og være en del av løsningen.

Nina og Frode hadde noen år tilbake solgt seg ut av motebedriften de hadde bygd opp og hadde nettopp avsluttet en to år lang verdensturné med sine to barn. “Det var hjerteskjærende å se at mange av de stedene vi elsker mest har blitt forvandlet til søppeldynger”. Vi visste at flip-flops var verdens mest solgte fotplagg og mesteparten var laget av plast som stammet fra petroleumsindustrien. Som en del av moteindustrien så vi det derfor som vårt ansvar å stå for endring og være en del av løsningen. Før kvelden var omme var ideen om å lage et bedre alternativ til dagens flip flopper født.

Vi brukte flere år på å undersøke alt fra resirkulert gummi til algebaserte løsninger og landet på at naturgummi var det mest bærekraftige alternativet på markedet. Naturgummi er tappet fra levende gummitrær hos FSC-sertifiserte plantasjer på en bærekraftig måte som ikke skader trærne. Vi brukte også tre år på å minimere vårt fotavtrykk ved å sette opp hele næringskjeden på Sri Lanka. For å sikre gode arbeidsvilkår, sosiale rettigheter og rettferdig lønn for arbeiderne på plantasjene jobber vi med vår partner Fair Rubber.

Vi ønsker å være en del av løsningen og redde verdens strender. Kom og klem et tre med oss!

Nina, Tor Marius & Frode

Vi ønsker å være en del av løsningen og redde verdens strender. Kom og klem et tre med oss!

×