Bærekraft og planeten vår

Sleepers – flip flopper laget av planter. Bedre for deg og bedre for planeten. Vi ønsker at det skal bli enklere for folk flest å ta mer miljøvennlige valg. Sleepers produseres på Sri Lanka der vi har samlet hele verdikjeden.

Naturgummi

Normalt lages flip flopper av syntetisk gummi som fremstilles av biprodukter fra oljeindustrien. Årlig ender 9,5 millioner tonn plast opp i verdenshavene. To tredjedeler av dette stammer fra syntetiske fibre og gummi. Plast brytes ned, men det forsvinner ikke. Derfor finner man den dag i dag store mengder med plast både i verdenshavene og på verdens strender. Vårt spørsmål var hvordan vi kan snu denne trenden. Vår løsning er å lage og tilby et bedre alternativ.

Sleepers er laget av fornybar naturgummi. Naturgummien er sevjen fra gummitreet, tappet fra levende trær ved å lage et forsiktig snitt i barken med en spesialkniv. Man tapper kun en forsvarlig mengde latex fra hvert tre hver dag, ca 20-30 gram. På denne måten beskyttes det naturlige kretsløpet. Naturgummi puster, er lett å rengjøre og er behagelig for foten. Flip floppene inneholder også 10-15 % syntetisk gummi. Dette er, per dags dato, minimumsgraden av syntetisk gummi som behøves for at sandalene skal få riktig konsistens og kvalitet, slik at de ikke brytes ned for raskt. Vi er hele tiden på utkikk etter den optimale løsningen.

VÅR VERDIKJEDE

Vi har eliminert all bruk av engangsplast i vår verdikjede.

Plastfri innpakning

Da vi designet innpakningen til Sleepers var vi nøye på å eliminere engangsplast. Derfor kommer Sleepers innpakket i resirkulert, FSC (Forest Stewardship Council) sertifisert gråpapir. Vi bruker vannbasert blekk.

Innpakningen vår er laget av resirkulert papir fra teindustrien. Vi håper du tar vare på denne posen og kan gjenbruke denne til andre ting i hjemmet. Vi forsøker å minimere bruken av engangsplast gjennom hele verdikjeden.

Transport

Målet vårt er å frakte alle Sleepers produkter med skip. Da vi startet selskapet vårt i 2020, midt i Covid-19 utbruddet, var vi nødt til å frakte vår første ordre via fly. Det var vår siste utvei. I 2021 blir hovedordren vår shippet via skip, hvilket reduserer utslipp fra transport betraktelig.

Vedlikehold av dine Sleepers

Skoene kan vaskes med vanlig oppvasksåpe og en oppvaskkost. Vi anbefaler å bruke naturlig såpe for å ikke ødelegge fargen på skoene (og for ivaretakelse av naturen). Skoene burde ikke utsettes for direkte sollys over flere timer. 

Hvis du har noen spørsmål angående bærekraft, ta kontakt på Instagram eller på epost: hjelp@sleepers.no.

Flip flopper laget av naturgummi fra levende trær

Normalt lages flip flopper av syntetisk gummi som fremstilles av biprodukter fra oljeindustrien. Årlig ender 9,5 millioner tonn plast opp i verdenshavene.

Eco Friendly, Fairly Traded,
Premium Grade Natural Rubber
fra Sri Lanka

Plantasjen

Gummi trær fra plantasjen

Naturgummi tappet fra levende gummitrær

Naturgummien er sevjen fra
gummitreet, tappet fra levende trær ved å lage et
forsiktig snitt i barken med en spesialkniv.

Natur Gummi

Eco Friendly Fairly Traded Premium Grade Natural Rubber.

Menneskene

Vi jobber med spesialister og gummieksperter for
å utvikle våre produkter.

Fair Rubber

Vi sikrer rettferdige vilkår og goder til arbeiderne
gjennom vår partner Fair Rubber.

×