Normalt lages flip flopper av syntetisk gummi som fremstilles av biprodukter fra oljeindustrien. Årlig ender 9,5 millioner tonn plast opp i verdenshavene. Vi lager flip flops fra planter!

Horana rubber plantation

Our team traveled to Sri Lanka to visit Horana rubber plantation to meet with our producers of natural rubber. This is one of the plantations where the rubber in your sleepers comes from.

Produsert med nedbrytbare materialer

Normalt lages flip flopper av syntetisk gummi som fremstilles av biprodukter fra oljeindustrien. Årlig ender 9,5 millioner tonn plast opp i verdenshavene. To tredjedeler av dette stammer fra syntetiske fibre og gummi. Plast brytes ned, men det forsvinner ikke. Derfor finner man den dag i dag store mengder med plast både i verdenshavene og på verdens strender. Vårt spørsmål var hvordan vi kan snu denne trenden. Vår løsning er å lage og tilby et bedre alternativ.

Sleepers er laget av fornybar naturgummi. Naturgummien er sevjen fra gummitreet, tappet fra levende trær ved å lage et forsiktig snitt i barken med en spesialkniv. Man tapper kun en forsvarlig mengde latex fra hvert tre hver dag, ca 20-30 gram. På denne måten beskyttes det naturlige kretsløpet. Naturgummi puster, er lett å rengjøre og er behagelig for foten. Flip floppene inneholder også 10-15 % syntetisk gummi.

Dette er, per dags dato, minimumsgraden av syntetisk gummi som behøves for at sandalene skal få riktig konsistens og kvalitet, slik at de ikke brytes ned for raskt. Vi er hele tiden på utkikk etter den optimale løsningen.

Plastfri innpakning

Da vi designet innpakningen til Sleepers var vi nøye på å eliminere engangsplast.
Derfor kommer Sleepers innpakket i resirkulert, FSC (Forest Stewardship Council)
sertifisert gråpapir. Vi bruker vannbasert blekk.

Innpakningen vår er laget av resirkulert papir fra teindustrien.
Vi håper du tar vare på denne posen og kan gjenbruke denne til andre ting i hjemmet.
Vi forsøker å minimere bruken av engangsplast gjennom hele verdikjeden.

Transport

Målet vårt er å frakte alle Sleepers produkter med skip. Da vi startet selskapet vårt i 2020, midt i Covid-19 utbruddet, var vi nødt til å frakte vår første ordre via fly. Det var vår siste utvei. I 2021 blir hovedordren vår shippet via skip, hvilket reduserer utslipp fra transport betraktelig.

Ansvarlig produksjon

Bærekraft og en transparent produksjon er vår grunnmur.
Vi ønsker at det skal bli enklere for folk flest å ta mer miljøvennlige valg.

Sleepers produseres på Sri Lanka der vi har samlet hele verdikjeden.
Ved å samle hele verdikjeden ved råmaterialets opprinnelse kan vi kontrollere kjeden fra trærne blir plantet til varene er pakket og shipet.
Vi jobber med spesialister og gummieksperter for å utvikle våre produkter.

Naturgummi tappes fra levende gummitrær i en omhyggelig prosess som krever omfattende håndarbeid.Naturgummien har blitt hentet under Fair Trade vilkår. Produsentene har mottatt et Fair Trade Premium fra oss.
Det er strenge kriterier for hva pengene skal gå til – blant annet skal de forbedre deres leve­ og arbeidsvilkår.

Fair Trade prinsippet handler også om bærekraft og miljø, da en kjemi­kaliefri produksjon er nødvendig for å sikre at arbeidet ikke er skadelig for de som utfører det.

Sertifisert Av fair Rubber

The Fair Rubber Association besøker jevnlig plantasjene for å forsikre at arbeidet utføres innenfor de gitte standardene. For øyeblikket henter vi all gummi fra Horana Plantations på Sri Lanka. På emballasjen til hvert par med flip flopper vil du kunne se hvilken plantasje gummien kommer fra.

Vedlikehold av dine Sleepers

Skoene kan vaskes med vanlig oppvasksåpe og en oppvaskkost. Vi anbefaler å bruke naturlig såpe for å ikke ødelegge fargen på skoene (og for ivaretakelse av naturen). Skoene burde ikke utsettes for direkte sollys over flere timer. 

Hvis du har noen spørsmål angående bærekraft, ta kontakt på Instagram eller på epost: hjelp@sleepers.no.

×