Ofte stilte spørsmål

Beklager, vi kunne ikke finne noen spørsmål som samsvarte med det søket.

SHIPPING

Shipper dere internasjonalt?

Besøk shop-sleepers.com for å bestille utenfor Norge.

KJØP

Hvordan finner jeg størrelsen min?

Mål fotens lengde ved å legge et papir inntil veggen og sett en strek ved den lengste tåen. Mål av og sjekk vår størrelsesguide som er under hvert produkt.

Tapered modellen er designet slik at du skal ha litt ekstra plass foran tærne.

Vi anbefaler å velge en større størrelse hvis du er midt imellom to størrelser. Bruker du for eksempel 37,5 er det fint å velge en størrelse 38.

Trenger jeg en kundekonto for å kunne bestille?

Nei, du trenger ikke en kundekonto. Du kan også utføre bestillingen som gjest.

Hva skjer etter at jeg har handlet hos dere?

Når du har bestilt det du ønsker sender vi deg automatisk en e-post med en ordrebekreftelse. Denne inneholder alle opplysninger om bestillingen din. 

Som registrert kunde kan du når som helst sjekke bearbeidingsstatusen til bestillingen din under Mine bestillinger.

Så snart bestillingen din har blitt sendt, mottar du en melding per e-post med en kobling for sporing av forsendelsen samt fakturaen som PDF.

For å unngå unødvendig papirbruk mottar du ingen faktura i forsendelsen. 

Hvorfor har jeg ikke mottatt en ordrebekreftelse?

Sjekk søppelposten mappen din. Ordrebekreftelsen sendes ut automatisk og kan bli oppfattet som useriøs e-post (spam) av Hotmail og lignende leverandører som bruker spam-filter. Du kan endre dette ved å legge hei@sleepers.no som sikker avsender i mailprogrammet du bruker. Gjelder også for nyhetsbrev.

Hvis du heller ikke finner ordrebekreftelsen i søppelpost mappen så kan det ha skjedd en feil ved registrering av ordren. Ta kontakt med oss på hjelp@sleepers.no så løser vi det. 

Kan jeg kansellere eller endre bestillingen min?

Det er dessverre ikke mulig å kansellere bestillingen, legge til ytterligere artikler til bestillingen, fjerne enkeltartikler eller endre på bestillingen etter den er bekreftet. Ta kontakt på hjelp@sleepers.no hvis du har noen spørsmål.

FRAKT

Hvor lang er leveringstiden?

Vi pakker og sender varen fra vårt lager i Norge og benytter oss av Bring, Posten og Helt Hjem sitt distribusjonsnett. Vi leverer vanligvis på 1 til 5 dager avhengig av hvor i landet du ønsker bestillingen levert, og valgt leveringsmetode. Med mindre du har valgt Helt Hjem sin tjeneste med levering på døren, leverer vi ikke i helger eller på helligdager. I dette tilfellet bør du motta bestillingen din neste arbeidsdag etter helgen/helligdagen.

Hva koster leveringen?

Bestiller du 1 par koster det 39 kroner i frakt. Bestiller du to eller flere par spanderer vi frakten på deg.

RETUR

Hvordan returnerer jeg en vare?

Hvis du av ulike grunner ønsker å returnere din vare kan du kontakte oss på hjelp@sleepers.no, husk å oppgi grunn for ønsket retur. Dersom returen skyldes eventuelle feil og eller mangler, vær vennlig å dokumentér med bilder så sender vi en kode som gir tilgang til å returnere varen på vår bekostning. Varen innleveres så på ditt nærmeste postkontor eller post i butikk. 

Hvordan får jeg pengene tilbake?

Når vi mottar din retur, refunderer vi pengene tilbake gjennom den betalingsløsningen du brukte.

Tilbakebetaling til et kredittkort kan ta opptil ti arbeidsdager etter godkjenning 

Hvordan reklamerer jeg på et produkt?

Hvis det er noe galt med sandalene dine så send oss en epost. Vi trenger ordrenummeret på bestillingen, informasjon om hvorfor du ønsker å reklamere og ett eller flere bilder som viser skaden.

PRODUKT

Hvorfor startet dere Sleepers?

Vi kan tilfeldigvis endel om bærekraft, design og produksjon. Sleepers er vårt initiativ til å tilby et bedre produkt for miljøet og for deg. Vi tror at forandring starter med en liten ting, et lite steg og en hjelpende hånd til alle som er involvert. Vi kan tilfeldigvis litt om sko også, og vi elsker flip-flops.

Det var i 2001 under en av våre surfereiser til den da borgerkrigsherjede østkysten av Sri Lanka, at vi først kom over flip-flops i naturlig gummi. Vi fylte våre board-bagger med julegaver til venner og familie. I dag, snaut 20 år senere, er vi tilbake i et av verdens vakreste land. Tilfeldighetene ville det slik at vi startet å produsere Sleepers på den samme fabrikken vi kjøpte flip-flops av i 2001. Vi kan love deg at vi fortsatt digger folkene, bølgene og flip-flopene.

Hvorfor bruker dere naturlig gummi i sandalene?

Flip-Flops er verdens mest solgte fotplagg fra en av verdens minst bærekraftige industrier. De består i all hovedsak av syntetisk gummi som fremstilles av rester fra petroliumsindustrien. Syntetisk gummi brytes ikke ned av naturen.

Naturgummi er en bedre løsning. Naturgummien vi bruker tappes fra levende gummitrær i en omhyggelig prosess som krever omfattende manuelt arbeid.

Naturgummi vil oppleves som mykere og mer behagelig enn syntetisk gummi.

Hvor produseres Sleepers?

Hele prosessen fra tapping av melken til rågummien fra trærne, til produksjon og innpakking av sandalene i resirkulert papir, gjøres lokalt på Sri Lanka. Ved å gå til kilden og gjøre alt på samme sted unngår vi unødvendig transport samtidig som vi sikrer rettferdige vilkår og goder til arbeiderne igjennom vårt samarbeid med The Fair Rubber Association.  

Hvordan farges sandalene?

Vi farger sandalene ved bruk av naturlige fargeprosesser. Det er naturlig at fargen vil endre styrke ved bruk.

Hva betyr fairly traded?

Igjennom vår partnerorganisasjon, Fair Rubber Association kan vi tilby arbeiderne rettferdige vilkår samtidig som vi tilbyr markedet en flip flop i eksklusiv naturgummi med dens overlegne silkelignende følelse som en del av løsningen.

Les mer om Fair Rubber Association her

Vil du være en del av problemet eller en del av løsningen? Kom og klem et tre med oss!

Hva er FSC?

FSC-merket er forbrukernes sikkerhet for ansvarlig skogdrift. Det er derfor nødvendig å kunne følge treet fra skogen til det ferdige produktet – uansett hvor mange ledd det er mellom skogen og det stedet der det blir solgt. Dette krever sertifisering. Alle FSC-sertifiseringer gjøres av uavhengige sertifiseringsfirmaer. Les mer om FSC her.

Er naturlig gummi nedbrytbart?

Ja, naturlig gummi er nedbrytbart over tid. Men da det er vel så viktig at dine sandaler varer så lenge som mulig, sørger vi for at det tar mange år. Nøyaktig hvor mange avhenger av mange faktorer, men poenget er at naturlig gummi brytes ned på grunn av naturlig oksidasjon og kjemisk reaksjon på miljøet. Relativt vanlige bakterier og sopp bryter ned gummi for bruk i sin livssyklus

Gummi er polymerer som er kjemiske forbindelser som består av kjedeformede molekyler. Syntetiske polymerer lages i laboratoriet og er hovedkomponenten i plastprodukter. I naturlig gummi fremstilles polymerer i de levende trærne.

Har dere et resirkuleringsprogram?

Ikke enda. Vi jobber aktivt sammen med vår partner Fair Rubber Association for å finne løsninger slik at vi kan resirkulere våre sandaler. 

Hvis skoens levetid med deg er over kan de leveres til tøyinnsamling (så lenge de ikke er ødelagte), eller til ombruk på gjenbruksstasjonen. Hvis de er ødelagte kan de kastes i restavfall. Du kan prøve å hive de i kompostbingen men det blir neppe jord av de før barnebarna dine skal bruke den.

Andre spørsmål?

Vi vil gjerne høre fra deg!

×