Bærekraft

 

 

Sleepers – flip flops laget av planter

 

Naturen er vakker, rå og sårbar. Det er også der vi har det gøy! Nå har vi lyst til å gi tilbake. Vi har lyst til å være en del av løsningen. Vi ønsker at våre barn får samme mulighet til å nyte naturen som vi har hatt.

Sleepers er våre steg i riktig retning.  

Normalt lages flip flopper av syntetisk gummi som fremstilles av biprodukter fra oljeindustrien. Årlig ender 9,5 millioner tonn plast opp i verdenshavene. To tredjedeler av dette stammer fra syntetiske fibre og gummi. Plast brytes ned, men det forsvinner ikke. Derfor finner man den dag i dag store mengder med plast både i verdenshavene og på verdens strender. Vårt spørsmål var hvordan vi kan snu denne trenden. Vår løsning er å lage og tilby et bedre alternativ.

Produksjon

Sleepers er laget av fornybar naturgummi. Naturgummien er sevjen fra gummitreet, tappet fra levende trær ved å lage et forsiktig snitt i barken med en spesialkniv. Man tapper kun en forsvarlig mengde latex fra hvert tre hver dag, ca 20-30 gram. På denne måten beskyttes det naturlige kretsløpet. Naturgummien puster, er lett å rengjøre og er behagelig for foten. Flip floppene inneholder også 10-15 % syntetisk gummi. Dette er, per dags dato, minimumsgraden av syntetisk gummi som behøves for at skoene skal få riktig konsistens og kvalitet. Dermed at de ikke skal brytes ned for raskt. Vi er hele tiden på utkikk etter den optimale løsningen.

 

Sleepers er flip flops laget av naturgummi, produsert på Sri Lanka

  

 


 

 

Fairly Traded Rubber

The Fair Rubber Association besøker jevnlig plantasjene for å forsikre at arbeidet utføres innenfor de gitte standardene. For øyeblikket henter vi all gummi fra Horana Plantations på Sri Lanka. På emballasjen til hvert par med flip flopper vil du kunne se hvilken plantasje gummien kommer fra.

Les mer om Fair Rubber Association her.

 

Plastfri innpakning

Da vi designet innpakningen til Sleepers var vi nøye på å eliminere engangsplast. Derfor

kommer Sleepers innpakket i resirkulert, FSC (Forest Stewardship Council) sertifisert gråpapir. Vi bruker vannbasert blekk.

Innpakningen vår er laget av resirkulert papir fra teindustrien. Vi håper du tar vare på denne posen og kan gjenbruke denne til andre ting i hjemmet. Vi forsøker å minimere bruken av engangsplast gjennom hele verdikjeden. 

Transport

Målet vårt er å frakte alle Sleepers produkter med skip. Da vi startet selskapet vårt i 2020, midt i Covid-19 utbruddet, var vi nødt til å frakte vår første ordre via fly. Det var vår siste utvei. I 2021 blir hovedordren vår shippet via skip, hvilket reduserer utslipp fra transport betraktelig.

Horana Plantation Sri Lanka

Vedlikehold av dine Sleepers

Skoene kan vaskes med vanlig oppvasksåpe og en oppvaskkost. Vi anbefaler å bruke naturlig såpe for å ikke ødelegge fargen på skoene (og for ivaretakelse av naturen). Skoene burde ikke utsettes for direkte sollys over flere timer. 

Hvis du har noen spørsmål angående bærekraft, ta kontakt på Instagram @sleepers.shop eller på epost: hjelp@sleepers.no.

 

Klem et tre med oss!

 

 

 

×