Bærekraft

 

 

Sleepers – flip flops laget av planter

 

Naturen er vakker, rå og sårbar. Det er også der vi har det gøy! Nå har vi lyst til å gi tilbake. Vi har lyst til å være en del av løsningen. Vi ønsker at våre barn får samme mulighet til å nyte naturen som vi har hatt.

Sleepers er våre steg i riktig retning.

Normalt lages flip flopper av syntetisk gummi som fremstilles av biprodukter fra oljeindustrien. Årlig ender 9,5 millioner tonn plast opp i verdenshavene. To tredjedeler av dette stammer fra syntetiske fibre og gummi. Plast brytes ned, men det forsvinner ikke. Derfor finner man den dag i dag store mengder med plast både i verdenshavene og på verdens strender. Vårt spørsmål var hvordan vi kan snu denne trenden. Vår løsning er å lage og tilby et bedre alternativ.

Naturgummi

Sleepers er laget av fornybar, ”premium grade” naturgummi. Naturgummien er sevjen fra gummitreet, tappet fra levende trær ved å lage et forsiktig snitt i barken med en spesialkniv. Man tapper kun en forsvarlig mengde latex fra hvert tre hver dag, ca 20-30 gram. På denne måten beskyttes det naturlige kretsløpet. Naturgummien puster, er lett å rengjøre og er behagelig for foten. Flip floppene inneholder også 5-10 % syntetisk gummi. Dette er, per dags dato, minimumsgraden av syntetisk gummi som behøves for at skoene skal få riktig konsistens og kvalitet. De 5-10 % fungerer som en «binding» og for at de ikke skal brytes ned for raskt. Man ønsker jo et produkt som varer. Vi er hele tiden på utkikk etter den optimale løsningen.

 

Sleepers er flip flopper laget av naturgummi tappet på Sri Lanka

  

 


 

 

Farging uten kjemikalier

Hvert par er unike og mønster og farge vil variere fra par til par. Våre farger og mønster er laget av naturlige råvarer uten kjemikalier. Mønsteret vil slites naturlig over tid.

Fair Trade

Vi jobber med spesialister og gummieksperter for å utvikle våre produkter. Naturgummi tappes fra levende gummitrær i en omhyggelig prosess som krever omfattende håndarbeid.

Naturgummien har blitt hentet under Fair Trade vilkår. Produsentene har mottatt et Fair Trade Premium fra oss. Medlemmene av Fair Rubber Association betaler 0.50€ per kilo av rågummi vi kjøper. Dette overføres videre til leverandørene som leverer gummien. Det er strenge kriterier for hva pengene skal gå til – blant annet skal de forbedre deres leve- og arbeidsvilkår.

Fair Trade prinsippet handler også om bærekraft og miljø, da en kjemikaliefri produksjon er nødvendig for å sikre at arbeidet ikke er skadelig for de som utfører det.

Fair Rubber Association besøker jevnlig plantasjene for å kontrollere at arbeidet foregår etter de gitte standardene.

Implementeringen av denne ordningen er resultatet av et samarbeid mellom Sleepers og Fair Rubber Association.

Les gjerne mer om Fair Rubber Association her.

Hvis du har skikkelig lyst til å se hvordan man tapper naturgummi kan du se denne videoen.

Emballasje og innpakning

Da vi designet innpakningen til Sleepers var vi nøye på å eliminere plast. Derfor
kommer Sleepers innpakket i FSC-merket gråpapir. Vi bruker naturlig blekk og farge uten kjemikalier.

Vi ønsket en kul innpakning som føltes eksklusiv og unik, og ble inspirert av tradisjonelle kaffepose . Hvert par med flip flops er pakket inn i en kaffepose dekorert med vår signaturprint. Vi håper du tar vare på denne posen og kan gjenbruke denne til andre ting i hjemmet.FSC (Forest Stewardship Council) er en merkeordning som stiller krav om at skogsdriften ikke fører til avskoging, at hogsten foregår kontrollert, og at den tar hensyn til lokalbefolkningen. FSC-merket er et råvaremerke og omfatter både biologisk mangfold, bærekraft og sosiale aspekter. Les mer om FSC her. 

 

Verdikjeden

På emballasjen til hvert par med flip flopper vil du kunne se hvilken plantasje gummien kommer fra. For øyeblikket henter vi all gummi fra Horana Plantations på Sri Lanka.

Horana Plantation Sri Lanka

Vedlikehold

Skoene kan vaskes med mild oppvasksåpe og en oppvaskkost. Vi anbefaler å bruke naturlig såpe, uten sterke kjemikalier, for å ikke ødelegge fargen på skoene (og naturen). Spør oss gjenre hvis du lurer på hvilken såpe vi digger. Skoene bør heller ikke være under direkte sterk sollys i flere timer. 

Dersom du har spørsmål angående bærekraft, ikke nøl med å ta kontakt med oss på Instagram @shopsleepers eller på epost: hjelp@sleepers.no.

Klem et tre med oss!